• Anda bolehlah merujuk maklumat tersebut di dalam laman web http://www.mohr.gov.my/ di bawah tajuk MASCO 2008 VER 2

  • Selain dari melayari laman ini, anda boleh menghubungi atau mengunjungi semua Pejabat Tenaga Kerja yang berhampiran untuk mendapatkan dibantu.
  • Boleh, pendaftar di JobsMalaysia adalah terdiri dari berbagai kategori pencari kerja seperti penganggur ataupun sedang berusaha meningkatkan kerjaya atau ingin menukar kerjaya atau ingin menukar lokasi kerja dan lain-lain.

  • Tidak perlu, pemohon hanya di kehendaki mengisi dengan lengkap semua maklumat yang di perlukan dalam borang permohonan. Walaubagaimanapun dokumen yang mengandungi maklumat tersebut serta dokumen lain yang berkaitan perlu di bawa semasa temuduga berlansung.
  • Anda berhak membuat keputusan samada menerima atau menolak sesuatu tawaran pekerjaan yang dibuat meskipun anda pernah memohon untuk jawatan tersebut.
  • Boleh, JobsMalaysia tidak menghalang tuan memohon jawatan yang lebih rendah dari kelayakan tuan. Sila buat carian yang sesuai dan ambil langkah yang perlu seperti menghubungi majikan berkenaan.

  • Anda boleh melayari laman web http://www.jobsmalaysia.gov.my/ dan merujuk kepada kalendar aktiviti untuk mengetahui jadual Karnival Pekerjaan yang terkini.

  • Boleh, melalui JobsMalaysia anda boleh memohon di sektor awam dan juga disektor swasta.

MOEMC ialah singkatan Malaysia Oversea Employment Management Center; dan ia adalah pusat untuk pengurusan rakyat Malaysia yang ingin bekerja ke Luar Negara bertujuan untuk menyelaras penghantaran pekerja ke luar negara serta mengukuhkan perlindungan ke atas masalah dan aduan warganegara yang bekerja di luar negara.


  • Boleh, diawal maklumat pendaftaran pihak tuan akan ditanyakan tentang minat tuan untuk tujuan tersebut. Sila buat pilihan yang sesuai dan pihak tuan akan dimaklumkan jika terdapat peluang pekerjaan diluar negara yang bersesuaian.

 

 


 

KSM dan Jabatan : 1ksm
jtm
jpk
jtksbh
jtkswk
ksm
mpm
 
 
Pautan Luar : 1malaysia
mygov
bless
epsa
pemudah
jobsmalaysia
kokesuma
msc
 

Login Warga JTKSM

Tetapan w3c /w3c Setting

Warna / Color

Blue Oranges Red


Background Color ( Warna Latar)
Text Color
( Warna Tulisan)
Saiz Tulisan / Font-size
Jenis Tulisan / Font-family