Bahasa:

Warna Tema: blue green red
Saiz Teks :
A- A A+
1 soalan lazim 2 hubungi kami 5 maklumbalas 4 peta laman

bantuan pengguna jtksm

 1. W3C - Kemudahan kepada Orang Kelainan Upaya (OKU) untuk mengubah saiz tulisan, menukar warna portal & pilihan bahasa.
 2. Logo - Memaparkan logo dan pernyataan Portal Rasmi Jabatan Tenaga Kerja Semenanjung Malaysia (JTKSM).
 3. Carian - Pautan terus ke carian dalam portal.
 4. Menu Utama -  Paparan senarai menu utama yang terdapat di Portal Jabatan Tenaga Kerja Semenanjung Malaysia (JTKSM). 
 5. Banner Utama - Banner utama untuk hebahan umum.
 6. Media Sosial, RSS & Ikon Ketua Pengarah - Pautan ke sosial media rasmi Jabatan Tenaga Kerja Semenanjung Malaysia (JTKSM) (Facebook & RSS). Ikon Ketua Pengarah mengandungi pautan ke perutusan Ketua Pengarah Tenaga Kerja Semenanjung Malaysia.
 7. Personalization - Mengandungi pautan khas untuk Majikan dan Pekerja, Pencari Kerja, Agensi Pekerjaan Swasta & Warga JTKSM.
 8. Pengumuman - Memaparkan pengumuman terkini.
 9. Perkhidmatan Dalam Talian - Memaparkan pautan perkhidmatan-perkhidmatan yang berkaitan dengan JTKSM.
 10. Pautan Lain - Memaparkan pautan lain yang tiada pada bahagian menu.
 11. Pautan Agensi/Jabatan & Luar - Memaparkan pautan agensi-agensi lain yang berkaitan dengan Jabatan Tenaga Kerja Semenanjung Malaysia (JTKSM).
 12. Hubungi Kami, Bilangan Pelawat, e-Penyertaan dan Undian - Memaparkan butiran alamat, no.telefon, no.faks dan juga emel ibu pejabat Jabatan Tenaga Kerja Semenanjung Malaysia (JTKSM), bilangan pelawat yang melayari portal ini, perkara yang berkaitan dengan e-Penyertaan dan juga undian berkenaan dengan portal.
 13. Kod QR, Hakcipta & Paparan - Memaparkan Kod QR untuk paparan pada telefon mudah alih. Pernyataan Hakcipta Terpelihara Portal Jabatan Tenaga Kerja Semenanjung Malaysia (JTKSM) dan pautan Dasar Privasi, Dasar Keselamatan, Penafian, Peta Laman dan Bantuan Pengguna. Paparan ialah Pernyataan bagi paparan pelayar terbaik untuk melayari portal